Prune uscate cu carne de vita

Prune uscate cu carne de vita

Preparate cu orez, prunele uscate mai pot fi combinate si cu carne de vita.

Iata cum se prepara mancarea de prune uscate cu carne de vita.

Ingrediente:

- 600 g carne,
- 500 g prune uscate,
- 2 linguri de untura,
- o lingurita de faina,
- 6 lingurite de zahar,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se taie carnea in bucati potrivite.

2

Se prajesc in cratita cu o lingura de untura.

3

Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda.

4

Se pune sare si putina apa calda. Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda.

5

Se spala prunele, se oparesc, se scurg si se pun peste carne, cand aceasta este pe jumatate fiarta.

6

Se adauga putina sare si un sos de zahar ars.

7

Se arde zaharul si se stinge cu putina apa fierbinte.

8

Mancarea se da la cuptor, adaugand 1 - 2 lingurite de zahar (sau mai mult, dupa gust), daca sosul nu este destul de dulce.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru rulada umpluta cu ficat se foloseste carne de vita. Ingrediente: - un kg carne de vaca,...
Daca nu sunteti vegetarieni si nu este zi de post, ghiveciul cu legume poate fi asezonat cu...
Varza acra cu carne de vita sau porc se prepara in sezonul rece cand se pune varza...