Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru puiul cu ciuperci se formeaza un sos alb format din unt, faina si smantana, asemanator cu ciulamaua.
Pentru puiul cu ciuperci se formeaza un sos alb format din unt, faina si smantana, asemanator cu ciulamaua.
Ingrediente:
- un pui mare,
- 500 g ciuperci,
- o ceapa,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de unt sau untura,
- 2 linguri de smantana,
- sare.
Mod de preparare:
Se prajesc usor bucatile de pui intr-o cratita cu o lingura de unt si o ceapa rasa.
Se adauga faina. Separat se infierbanta o lingura de unt in care se pun ciupercile spalate si taiate felii subtiri.
Se amesteca sa nu se arda si se tin pe masina pana ce ciupercile si-au lasat toata apa.
Se fierb un sfert de ora, se asaza in cratita cu puiul, se sareaza.
Se acopera si se dau o jumatate de ora la cuptor.
Se face sosul potrivit de scazut.
Cine doreste poate adauga, cu cinci minute inainte de a servi, doua linguri de smantana.
Puiul cu smantana si ciuperci se serveste cu patrunjel verde tocat marunt si cu mamaliguta.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.