Pui cu conopida

Aceasta reteta este simplu de preparat, iar daca va place conopida cu sos alb o sa va placa si aceasta mancare.

Ingrediente:

- un pui mare,
- 2 conopide mijlocii,
- o ceapa,
- o lingura de unt sau untura,
- o lingura de faina,
- 2 linguri de smantana, sare.

Mod de prepare:

##STEP##

Se pun bucatile de pui in apa fiarta si se aduna spuma. Apoi se spala carnea, se adauga putin ulei sau unt pentru a cali usor ceapa. ##END STEP##

##STEP##

Ceapa si puiul astfel pregatite se pun impreuna la fiert cu sare intr-o cratita. ##END STEP##

##STEP##

Separat, se fierbe in apa cu sare, conopida curatata si desfacuta in buchete mici. Se lasa pe foc pana este pe jumatate fiarta, iar apoi se adauga in cratita in care fierbe puiul cu ceapa, dupa ce se scurge bine de apa, cu ajutorul unei site. ##END STEP##

##STEP##

Se face un sos alb ca de ciulama din unt si faina care se stinge cu zeama de carne sau cu apa in care a fiert conopida. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca cu smantana si se toarna peste pui. Se potriveste de sare. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba la foc mic un sfert de ora. Sosul nu trebuie sa fie prea gros. ##END STEP##

##STEP##

Daca scade, se poate subtia cu 2 - 3 linguri de zeama de la conopida. ##END STEP##

##STEP##

Dupa gust se poate adauga in sos putina zeama de lamaie. ##END STEP##