Puiul cu gutui este o mancare de toamna cu gust dulceag.
Daca iti surade ideea de a combina puiul cu aceste fructe de toamna, noi iti recomandam o mancare de pui cu gutui care se prepara fara prea mare greutate.
Ingrediente:
- un pui mare,
- 1 kg gutui,
- 2 linguri de unt sau untura,
- 2 linguri de zahar,
- ½ pahar de apa,
- o lingurita de faina,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie puiul bucati, se sareaza si se rumeneste in unt sau untura. ##END STEP##
##STEP##
Se spala gutuile, se taie in sferturi, se scot mijlocul pietros si casuta cu seminte. ##END STEP##
##STEP##
Se taie apoi in felii si se prajesc usor cu putin unt; se pun in cratita cu bucatile de pui, adaugandu-se cate putina apa. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sos de zahar ars, din 2 linguri de zahar si ½ pahar de apa in care se adauga putina faina. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna in mancare. ##END STEP##
##STEP##
Se acopera si se da la cuptor la foc potrivit. ##END STEP##
Pentru sezonul rece la fel de potrivit este sa consumi pui cu portocale, in caz ca iti plac mancarurile cu gust acrisor mai mult decat cele dulci.