Pui cu mazare verde

Preparata sote sau combinata cu pui, mazarea este o leguma apreciata pentru gustul sau deosebit.

Ingrediente:

- un pui mare,
- 750 g mazare boabe sau echivalentul la o cutie de mazare mare,
- o lingura de unt sau ulei,
- o ceapa,
- un morcov,
- 1 lingurita de zahar,
- sare,
- putin suc de rosii,
- 1 lingurita de marar verde, tocat.

Mod de preparare:

##STEP##

Puiul curatat se spala in mai multe ape si se taie in sase sau opt bucati potrivite. ##END STEP##

##STEP##

Carnea de pui se spumeaza, apoi se pune in vasul de fierbere putin ulei si se adauga morcovul taiat rondele, ceapa taiata solzisori si mazarea verde in caz ca folositi mazare proaspata. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga apa si se lasa totul sa fiarba inabusit, la foc potrivit. ##END STEP##

##STEP##

Cand mazarea este pe jumatate fiarta, se pun sarea si zaharul. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga jumatate pahar suc de rosii sau o lingura de bulion diluata in apa. ##END STEP##

##STEP##

Daca intre timp mancarea scade prea tare, se mai adauga cate o lingura de apa. ##END STEP##

##STEP##

Inainte de a se lua de pe foc se pune marar verde tocat fin. ##END STEP##

Daca preparati aceasta reteta cu mazare deja fiarta, conservata la borcan, mazarea se adauga in ultimele 10 minute de fierbere.