Pui cu pere

Puiul cu pere este o reteta usor de preparat si apreciata pentru gustul sau dulceag. Iata din ce se obtine si cum se prepara:

Ingrediente:

- 1 pui mare,
- 1 kg pere,
- 2 linguri de unt sau untura,
- 2 linguri de zahar,
- ½ pahar de apa,
- 1 lingurita de faina,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie puiul bucati, se sareaza si se rumeneste in unt sau untura. ##END STEP##

##STEP##

Se spala perele, se taie in sferturi, se scot mijlocul pietros si casuta cu seminte. ##END STEP##

##STEP##

Se taie apoi in felii si se prajesc usor cu putin unt; se pun in cratita cu bucatile de pui, adaugandu-se cate putina apa. ##END STEP##

##STEP##

Se face un sos de zahar ars, din 2 linguri de zahar si ½ pahar de apa in care se adauga putina faina. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna in mancare. Se acopera si se da la cuptor la foc potrivit. ##END STEP##

Puiul cu pere este un preparat culinar dulce, care poate fi servit inclusiv copiilor mofturosi.