Pulpa de berbec inabusita

Friptura inabusita cere mai  mult timp ca sa se friga decat friptura la tava.

Pentru carnea de berbec inabusita este necesar sa se foloseasca pulpa de la un berbec tanar.

Ingrediente:

- 2 kg pulpa,
- o1 lingura de untura,
- 3-4 bucati de sorici,
- 3 cepe,
- 2 morocovi mijlocii,
- un pahar vin alb,
- 4 cesti zeama de carne,
- o frunza de dafin.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata pulpa de pielite si mai ales de grasime, care are un gust neplacut. ##END STEP##

##STEP##

Se curata, insa numai cu o ora inainte de pregatire. Se frige mai intai pe toate partile intr-o tava cu putina untura. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza pe fundul unei tavi cateva bucati de sorici, cu partea groasa spre fund, apoi un rand de felii de ceapa si unul de felii de morcovi. Deasupra se pune friptura rumenita. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna un pahar de vin alb si se lasa la foc descoperita, pana cand scade aproape tot sosul. Se toarna atunci zeama de carne, se adauga o frunza de dafin, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit cel putin 2 ore. ##END STEP##

##STEP##

In acest timp se unge de cateva ori cu zeama din tava. Cand friptura este gata, sosul trebuie sa fie foarte scazut. ##END STEP##

##STEP##

Sosul se curata de grasime, se trece prin sita si se toarna peste  friptura taiata felii. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste cu garnitura de fasole boabe.