Purcel de lapte la tava

O friptura suculenta si frageda se obtine dintr-un purcel de 3-4 kilograme asezat in tava intreg.

Ingrediente:

- un purcel de lapte,
- o lingura de untura,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Purcelul curatat bine de orice urma de par, se spala bine cu apa rece, se scurge, se presara cu o lingura de sare si se tine asa cel putin o jumatate de ora. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza apoi intr-o tava, cu picioarele indoite inaungru, pe doua scandurele sau pe un gratar, ca sa nu stea direct pe fundul tavii si sa se inmoaie in zeama pe care o lasa. ##END STEP##

##STEP##

Se pun in tava 2-3 linguri de apa si se da la cuptor. La inceput, se unge de cateva ori cu zeama din tava. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa se rumeneasca, se unge din cand in cand cu o pana inmuiata in untura. ##END STEP##

##STEP##

Cu o jumatate de ora inainte de a servi purcelul nu se mai unge, ca sa aiba coaja rumena, aurie si tare, cand o atingi. ##END STEP##

##STEP##

Daca in timpul friptului coaja face basici, acestea se sparg cu un ac. ##END STEP##

Mod de servire:

Se asaza pe farfurie, se taie cu un cutit ascutit sau cu foarfecele