Rata cu varza dulce

Pentru reteta de rata pe varza se poate folosi atat varza dulce, cat si murata.

Noi va propunem rata cu varza dulce pentru ca fierbe mai repede.

Ingrediente:

- o rata mijlocie,
- o varza frumoasa (cam de 1 kg),
- o ceasca bors,
- o lingura bulion sau 4 rosii mijlocii,
- un ardei gras,
- 3 linguri untura,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie carnea in bucati potrivite. ##END STEP##

##STEP##

Se prajesc in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de untura. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, se pune sare si putina apa calda. ##END STEP##

##STEP##

Se taie o varza sau doua, marunt ca fideaua. Se da sare si se stoarce cu mana pentru ca sa iasa apa din ea. ##END STEP##

##STEP##

Se pune in cratita cu carne cand aceasta este pe jumatate fiarta si se adauga o lingura buna de untura. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna deasupra bors fiert separat si bine limpezit. Se lasa sa fiarba o ora. Se gusta de sare, se pune bulion de rosii sau cateva rosii taiate felii. ##END STEP##

##STEP##

Se tine cel putin o ora la cuptor. Dupa ce s-a asezat varza, nu se mai da cu lingura, se misca numai cratita intr-o parte si in alta, ca sa nu se prinda pe fund. ##END STEP##

##STEP##

Daca este prea scazuta, se mai adauga putina apa. ##END STEP##

Mancarea cu varza este mult mai gustoasa pregatita din ajun.

Pont: Pentru o savoare deosebita, puneti la varza crengute de marar uscat.