Curcanul umplut este o reteta apetisanta si satioasa numai buna pentru gurmanzi. Aceasta reteta poate fi preparata inclusiv pentru noaptea de Revelion.
Ingrediente:
- un curcan de 4 kg
Pentru umplutura este nevoie de:
- 250 g paine alba,
- ficatul de curcan,
- 100 g unt proaspat,
- 2 oua,
- sare, piper,
- marar tocat,
- 100 g ciuperci.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata curcanul, se spala in mai multe ape. ##END STEP##
##STEP##
Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora. ##END STEP##
##STEP##
Se face o umplutura din paine muiata in lapte si stoarsa bine, care se amesteca cu ficatul de curcan dat prin masina, sau cu putin ficat de vitel. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca untul proaspat spuma, se amesteca cu tocatura, se pun ouale, sarea si piperul. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca totul bine pana devine ca o pasta. ##END STEP##
##STEP##
Dupa gust se pot adauga si cateva ciuperci, fierte in apa si taiate bucati, si putina verdeata. ##END STEP##
Se umple curcanul, se coase si se frige. ##END STEP##
Mod de servire:
Friptura de curcan se scoate din cuptor, se taie legaturile, se portioneaza si se pune in farfurii. Se serveste calda sau rece cu ciuperci.