Reteta: Curcan umplut

Curcanul umplut este o reteta apetisanta si satioasa numai buna pentru gurmanzi. Aceasta reteta poate fi preparata inclusiv pentru noaptea de Revelion.

Ingrediente:

- un curcan de 4 kg

Pentru umplutura este nevoie de:

- 250 g paine alba,
- ficatul de curcan,
- 100 g unt proaspat,
- 2 oua,
- sare, piper,
- marar tocat,
- 100 g ciuperci.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata curcanul, se spala in mai multe ape. ##END STEP##

##STEP##

Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora. ##END STEP##

##STEP##

Se face o umplutura din paine muiata in lapte si stoarsa bine, care se amesteca cu ficatul de curcan dat prin masina, sau cu putin ficat de vitel. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca untul proaspat spuma, se amesteca cu tocatura, se pun ouale, sarea si piperul. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca totul bine pana devine ca o pasta. ##END STEP##

##STEP##

Dupa gust se pot adauga si cateva ciuperci, fierte in apa si taiate bucati, si putina verdeata. ##END STEP##

Se umple curcanul, se coase si se frige. ##END STEP##

Mod de servire:

Friptura de curcan se scoate din cuptor, se taie legaturile, se portioneaza si se pune in farfurii. Se serveste calda sau rece cu ciuperci.