La aceasta reteta prapurul de miel este inlocuit cu aluatul de taitei.
Ingrediente:
- 500 grame maruntaie,
- 2 oua,
- o felie de paine,
- o lingura de smantana,
- o lingura de verdeata tocata,
- 2 fire ceapa verde,
- sare, piper,
- o lingura de untura.
Pentru aluat:
- un ou,
- 150 g faina,
- o lingura de unt sau de untura,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Maruntaielele de la miel se maruntesc cu un cutit sau se trec prin masina de carne. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga ouale, putin miez de paine inmuiat in lapte (dupa dorinta), sare, un praf de piper, smantana si verdeata multa, marar, patrunjel si ceapa verde, tocate marunt cu o parte din cozi. ##END STEP##
##STEP##
Se face un aluat fraged dintr-un ou, faina si unt. ##END STEP##
##STEP##
Se intinde o foaie ca de taitei, se asaza in tigaia unsa cu unt sau cu untura. ##END STEP##
##STEP##
Se pune umplutura intr-un strat de grosime egala. ##END STEP##
##STEP##
Se intorc marginile potrivind sa nu vina prea mult aluat unul peste altul. ##END STEP##
##STEP##
Se unge cu ou. Se da la cuptor. ##END STEP##
Mod de servire :
Drobul de miel se serveste rece.