Musacaua este un preparat culinar de toamna/iarna care se obtine din carne tocata cu legume, asezate in straturi si date la cuptor.
Musacaua de conopida are la baza carne macra de vita/porc si conopida.
Ingrediente:
- o conopida frumoasa,
- 500 g carne macra,
- o ceapa,
- 3 linguri de unt sau untura,
- un ou,
- sare, piper,
- 2 linguri de pesmet.
Mod de preparare:
##STEP##
Se rup buchetele, fara cotoare, de la o conopida frumoasa, se spala si se fierb pe jumatate in apa cu sare. Se scurg de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se da carnea prin masina de tocat. ##END STEP##
##STEP##
Se prajeste in unt sau in untura cu o ceapa taiata marunt. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga un praf de piper, sare si un ou. ##END STEP##
##STEP##
Se unge o forma cu unt, se presara pesmet. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza un rand de conopida, impartind astfel buchetele, incat stratul sa fie cat mai egal. ##END STEP##
##STEP##
Se pune un rand de carne apoi alt rand de conopida. ##END STEP##
##STEP##
Se presara pesmet, se adauga o lingura de unt si se da la cuptor. ##END STEP##
Pont:
Pentru a imbogati gustul preparatului, puteti turna peste musacaua de conopida putin cascaval sau parmezan ras inainte de a scoate din cuptor musacaua.
Mod de servire:
Acest preparat culinar se consuma atat cald, cat si rece.