Pentru aceasta mancare se folosesc obligatoriu numai porumbei tineri.
Deoarece sunt mici si au putina carne, se folosesc cel putin trei pasari la prepararea porumbeilor cu mazare boabe.
Ingrediente:
- 3 porumbei,
- 2 linguri de unt,
- 150 g arpagic,
- 50 g slanina afumata,
- o lingurita de faina,
- 1/2 ceasca zeama de carne,
- 2 cesti mazare verde,
- o lingurita de zahar,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata ca si puii, se sareaza si se pun intr-o cratita, intregi, astfel incat sa nu fie inghesuiti, cu putin unt. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga arpagicul curatat si slanina afumata, taiata in cuburi mici. ##END STEP##
##STEP##
Se dau la foc potrivit si se tin sa se rumeneasca frumos atat porumbeii, cat si slanina. ##END STEP##
##STEP##
Cratita se misca mereu, ca sa nu se arda arpagicul. Se face separat un rantas mai inchis din 1/2 lingura de unt si faina, se stinge cu zeama de carne. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna sosul in cratita cu porumbeii. Se adauga mazarea boabe, o lingurita de zahar si sare. Se lasa sa fiarba inabusit pana ce mazarea este gata (circa trei sferturi ora). ##END STEP##
##STEP##
Se taie porumbeii in doua, se asaza pe o farfurie. Se scurge grasimea, aplecand cratita intr-o parte. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna apoi mazarea cu sosul peste friptura, iar apoi se serveste mancarea calda. ##END STEP##