Reteta: Ravioli cu sos de rosii

“Ravioli” este un fel  italienesc asemanator cu coltunasii nostri.

Umplutura se face din spanac, din carne tocata sau din carne amestecata cu spanac in care se adauga ou si branza.

Ingrediente:

Pentru aluat:

- 300 grame faina,
- 2 oua,
- 2 linguri apa,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare. ##END STEP##

##STEP##

Se  amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere. ##END STEP##

##STEP##

Se imparte aluatul in doua parti egale. Dinainte avem pregatit spanacul fiert, tocat si amestecat cu cascaval ras, un ou si faina. ##END STEP##

##STEP##

Cu lingurita se pun movilite de spanac, la distante regulate pe o foaie de aluat, umezita cu apa, cu o pensula. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza deasupra a doua foaie si cu ruleta se taie patratele de aluat, fiecare cu umplutura la mijloc. Se dau drumul in apa clocotita sarata si se tin pe foc vreo 30 de minute, fara ca sa fiarba in clocote. ##END STEP##

##STEP##

Se scurg, se asaza intr-o forma rezistenta la foc. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna deasupra un sos de rosii, se presara cascaval ras si se dau la cuptor cateva minute sa se rumeneasca. ##END STEP##

Mod de servire:

Ravioli se serveste cu sos de rosii.