Reteta de curcan fript cu rom

Reteta de curcan fript cu rom

La fel ca friptura de gasca, carnea de curcan poate fi unsa cu rom.

Ingrediente:

- un curcan,
- sare,
- o lingura de untura,
- un pic de rom (facultativ).

Mod de preparare:

1

Se curata curcanul, se spala in mai multe ape.

2

Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora.

3

De obicei se taie varful aripilor si picioarele, din care se pregatesc, impreuna cu maruntaiele, piftii sau alta mancare.

4

Se asaza intr-o tava potrivita ca marime, cu 2 - 3 linguri de apa si o lingura de untura, se da la cuptor.

5

Se unge mereu cu sosul din tava. La inceput se lasa focul mai mic, ca sa se fragezeasca cu incetul, apoi se iuteste focul, iar curcanul se unge cu putin ulei amestecat cu rom, sau numai cu untura - nu insa cu aceea din tava - pentru ca sa se rumeneasca.

6

Cu jumatate de ora inainte de a fi gata, nu se mai unge de loc.

7

Un curcan potrivit de mare se tine circa doua ore si jumatate la cuptor. 

Mod de servire:

Se asaza frumos pe farfurie, dupa ce s-a estetizat in acelasi mod ca si gasca fripta.

Se scurge grasimea din tava, sosul ramas se lasa sa dea cateva clocote cu o lingura de apa, se strecoara, se serveste in sosiera.

Curcanul fript cu rom este la fel de bun cald, cat si servit rece.

Etichete: curcan, curcan fript, rom, gasca

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Curcan la punga in cuptor? Poate parea o mare provocare, mai ales pentru o persoana care nu...
Pieptul de curcan gatit incet, intr-un aragaz lent(slow cooker), se poate transforma intr-o delicatese. Daca te pricepi...
Carnea de curcan este foarte sanatoasa si saraca in colesterol. Un motiv excelent sa gatesti cat de...