Rulada de vitel

Rulada obtinuta din orice tip de carne si umpluta cu  ingrediente cum ar fi: carne, ficatei, legume, ou, paine si lapte este gustoasa si hranitoare.

Aceasta se prepara de regula la cuptor si poate fi servita cu garnitura de legume, cu spaghete sau cu pilaf, dupa preferinte.

Iata o reteta de week-end de rulada cu vitel, care poate fi pregatita de orice gospodina priceputa in arta culinara.

Ingrediente:

- 1 kg carne macra,
- o felie de paine,
- 100 g slanina,
- un ou,
- sare, piper,
- 2 cepe,
- un morcov,
- o lingura de untura,
- un paharel de vin alb.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie carnea felii ca pentru snitele, de un centimetru grosime. ##END STEP##

##STEP##

Se bat feliile de carne cu ciocanul de lemn pentru a se subtia aproape la jumatate, fara insa sa se rupa. ##END STEP##

##STEP##

Se taie marginile cu cutitul, astfel incat bucatile obtinute sa aiba aceeasi marime, cam de 10 cm pe 15 cm. ##END STEP##

##STEP##

Resturile de carne se dau de doua ori prin masina, impreuna cu o bucatica de miez de paine muiat in lapte si stors si 100 grame de slanina proaspata. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca bine intr-un castron, impreuna cu un ou, sare piper. Se uda un fund de lemn si se asaza bucatile de carne una langa alta. ##END STEP##

##STEP##

Pe fiecare bucata se pune o cantitate egala de umplutura, care se intinde cu un cutit ud, apoi se ruleaza si se leaga cu ata. Se asaza intr-o cratita felii subtiri de ceapa, cu o lingura de untura, iar peste ele un rand de felii de morcov. ##END STEP##

##STEP##

Se pun ruladele deasupra, una langa alta, nu insa prea stranse. Se dau la cuptor, pana incep sa se rumeneasca. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna apoi un paharel de vin si, daca este, zeama de carne. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit un ceas si un sfert. ##END STEP##

##STEP##

Se scoate capacul si se uda de cateva ori carnea cu sosul scazut din cratita. ##END STEP##

##STEP##

Se scot ruladele, se desfac atele, se tin la cald. Se scurge grasimea din cratita; in sosul care a mai ramas, se adauga doua Iinguri de apa si se lasa la foc iute sa dea cateva clocote. ##END STEP##

##STEP##

Se trece prin sita, se toama peste rulade. ##END STEP##

Rulada de vita se serveste cu macaroane sau cu piure de legume.