Rulada umpluta cu ficat

Pentru rulada umpluta cu ficat se foloseste carne de vita.

Ingrediente:

- un kg carne de vaca,
- 200 grame ficat,
- 50 g slanina,
- o felie de paine,
- un ou,
- frunze de patrunjel,
- 3 cepe,
- o lingura de untura,
- o ceasca zeama de carne,
- un paharel de vin alb,
- 2 linguri de smantana,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se alege carne de sub coaste. ##END STEP##

##STEP##

Se bate bine cu ciocanul de lemn, fara sa se rupa, astfel incat sa se obtina o fasie de 1 cm grosime. Se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se face o tocatura din ficat dat prin masina impreuna cu o bucata de slanina si o felie groasa de paine muiata in lapte si bine stoarsa; se adauga 1/2 ceapa tocata, patrunjel, sare si un ou. ##END STEP##

##STEP##

Se intinde umplutura pe carnea bine stearsa, se ruleaza ca o clatita si se leaga. ##END STEP##

##STEP##

Apoi se pune intr-o cratita cu putina untura sa se prajeasca. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga ceapa taiata felii si cand si aceasta este putin rumenita, se toarna un paharel de vin alb si zeama de carne, se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit o ora si jumatate. ##END STEP##

##STEP##

Cand este gata, se scot atele, se asaza pe farfurie, se taie, iar sosul scazut, trecut prin sita, se da din nou in fiert, se amesteca cu putina smantana sau cu ciuperci inabusite si se serveste langa friptura. ##END STEP##