Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Sarmalele se pot impacheta in varza dulce, in foi de vita de vie, dar si in foi de varza murata.
Sarmalele se pot impacheta in varza dulce, in foi de vita de vie, dar si in foi de varza murata.
Pentru sarmalele invelite in carne acra se foloseste carne de porc simpla sau in combinatie cu vita.
Ingrediente:
- o varza mare sau 2 mijlocii,
- 750 g carne macra,
- o felie paine,
- 2 cepe,
- 2 linguri orez,
- 100 g untura,
- sare, piper,
- marar tocat,
- o crenguta mica de cimbru,
- un ardei gras,
- 6 rosii sau 2 linguri bulion,
- un litru bors.
Mod de preparare:
Se da prin masina carnea de porc.
Separat se prajeste in untura ceapa taiata marunt.
Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul ales si spalat.
Se prajeste usor si orezul, se stinge cu putina apa, apoi se amesteca cu carnea, se adauga verdeata tocata marunt, sare si un praf de piper.
Varza murata se spalata cu apa rece ca sa piarda din acreala.
Se taie foile in bucati potrivit de mari si in ele se inveleste camea pentru sarmale.
Adevaratele sarmale moldovenesti se fac mici cat o nuca.
Varza ramasa neintrebuintata la sarmale se taie ca taiteii mai grosi.
Se pune un strat de varza taiata in cratita, apoi se asaza sarmalele una langa alta si un al doilea rand, daca ies mai multe. Intre randuri se asaza felii de rosii.
Deasupra se pune inca un strat de varza taiata si un ardei gras, taiat subtire.
Se adauga rosiile taiate felii sau putin bulion de rosii sau de ardei si o lingura buna de untura. Se lasa sa fiarba pe masina, apoi se da la cuptor, la foc potrivit si se tin pana scade zeama atat cat trebuie.
Sarmalele sunt mult mai bune incalzite, de aceea este mai bine sa fie pregatite din ajun. Acest preparat culinar autentic romanesc poate fi servit cu mamaliga, ardei iute si optional cu smantana sau iaurt.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.