Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Tocana cu carne de vita este cel putin la fel de gustoasa ca si cea preparata cu carne de porc sau pasare, doar ca procesul termic dureaza mai mult.
Tocana cu carne de vita este cel putin la fel de gustoasa ca si cea preparata cu carne de porc sau pasare, doar ca procesul termic dureaza mai mult.
Pentru ca tocanita sa fiarba mai repede si carnea sa fie frageda, puteti folosi carne de manzat.
Ingrediente:
- 1,250 kg carne,
- o lingura de untura,
- 4 cepe mijlocii,
- 5 rosii sau o lingura bulion,
- un praf de faina,
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se alege carne de la piept, mai grasa, sau carne de pe coaste.
Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste cu o lingura de untura.
Se adauga ceapa taiata felii subtiri.
Se lasa pana se prajesc. Se pune putina apa, se acopera si se fierb inabusit, adaugand din cand in cand cate o lingura de apa fierbinte, pana ce carnea este fragezita.
Se adauga o lingura de bulion de rosii sau rosii curatite de coji si de seminte, sare, piper si un praf de faina.
Se acopera si se lasa sa scada la cuptor.
Se serveste cu mamaliga.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.