Tocana de porc

Tocana de carne sau de legume este un preparat traditional romanesc care se serveste cu mamaliga si patrunjel.

Ingrediente:

- 1,250 kg carne,
- 1 lingura de untura/ulei,
- 4 cepe mijlocii,
- 5 rosii sau 1 lingura de bulion,
- 1 praf de faina, sare, piper.

Mod de preparare:

##STEP##

Se alege carne mai grasa. ##END STEP##

##STEP##

Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste cu o lingura de untura. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga ceapa taiata felii subtiri. Se lasa pana se prajesc. ##END STEP##

##STEP##

Se pune putina apa, se acopera si se fierb inabusit, adaugand din cand in cand cate o lingura de apa fierbinte, pana ce carnea este fragezita. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga o lingura de bulion de rosii sau rosii curatite de coji si de seminte, sare, piper si un praf de faina ca sa ingroase sosul. ##END STEP##

##STEP##

Se acopera si se lasa sa scada la cuptor. ##END STEP##

Tocana de porc se prepara in special in sezonul rece, aceasta fiind inlocuita primavara si vara cu tocanita de legume care este la fel de savuroasa ca si cea pregatita cu carne de porc, de vita sau de pasare.

Pont:

Pentru o savoare inegalabila, puteti adauga acestui preparat din carne si cateva ierburi aromate, cum ar fi crengute de cimbru si o foaie de dafin.