Tocana de vitel

Tocana de vitel este un preparat traditional romanesc care se prepara in special in sezonul rece si se serveste alaturi de muraturi.

Ingrediente:

- un kg carne,
- o lingura de untura,
- o ceapa,
- o lingurita de faina,
- 1 paharel vin,
- 2 - 3 cesti zeama de carne,
- o lingura de bulion,
- un catel de usturoi,
- sare, piper.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie carnea de vitel in bucati potrivite. ##END STEP##

##STEP##

Se pun intr-o cratita sa se prajeasca cu o lingura de untura. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga o ceapa taiata marunt si o lingura de faina. ##END STEP##

##STEP##

Cand faina s-a ingalbenit, se toarna incetul cu incetul vinul si zeama de carne. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga bulionul de rosii, un catel de usturoi sfaramat, sare, piper. ##END STEP##

##STEP##

Se acopera, se da la cuptor sa fiarba la foc potrivit o ora si jumatate. ##END STEP##

Mancarea trebuie sa fie scazuta. Se serveste cu patrunjel tocat marunt si mamaliga sau pireu de cartofi.