Tocana de vitel

Tocana de vitel

Tocana de vitel este un preparat traditional romanesc care se prepara in special in sezonul rece si se serveste alaturi de muraturi.

Ingrediente:

- un kg carne,
- o lingura de untura,
- o ceapa,
- o lingurita de faina,
- 1 paharel vin,
- 2 - 3 cesti zeama de carne,
- o lingura de bulion,
- un catel de usturoi,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se taie carnea de vitel in bucati potrivite.

2

Se pun intr-o cratita sa se prajeasca cu o lingura de untura.

3

Se adauga o ceapa taiata marunt si o lingura de faina.

4

Cand faina s-a ingalbenit, se toarna incetul cu incetul vinul si zeama de carne.

5

Se adauga bulionul de rosii, un catel de usturoi sfaramat, sare, piper.

6

Se acopera, se da la cuptor sa fiarba la foc potrivit o ora si jumatate.

Mancarea trebuie sa fie scazuta. Se serveste cu patrunjel tocat marunt si mamaliga sau pireu de cartofi.

Etichete: carne, tocana, carne vitel

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tocana cu carne de vita este cel putin la fel de gustoasa ca si cea preparata cu...
Tocana de carne sau de legume este un preparat traditional romanesc care se serveste cu mamaliga si...
Pentru aceasta reteta, untura poate fi inlocuita cu ulei, iar in loc de carne de vita la...