Varza acra cu carne de vita

Varza acra cu carne de vita sau porc se prepara in sezonul rece cand se pune varza la murat.

Ingrediente:

- 600 g carne,
- o varza acra,
- 2 linguri de untura,
- putina boia de ardei,
- o lingura de bulion.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie carnea in bucati potrivite si se pune in apa fiarta ca sa spumeze. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa carnea la fiert cu sare in apa limpede timp de o ora, turnand din cand in cand putina apa calda. ##END STEP##

##STEP##

Se spala in apa rece o capatana sau doua de varza murata. Se taie marunt ca fideaua. ##END STEP##

##STEP##

Trebuie pusa din timp in cratita cu carne, deoarece varza murata fierbe mai greu. ##END STEP##

##STEP##

Se pune apa, putina boia de ardei, piperul si o lingura de bulion. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba cel putin doua ore. ##END STEP##

##STEP##

Se da apoi la cuptor inca o ora. ##END STEP##

Pont: Mancarea trebuie sa fie grasa. Este mai gustoasa daca este pregatita din ajun.