Varza acra cu carne de vita sau porc se prepara in sezonul rece cand se pune varza la murat.
Ingrediente:
- 600 g carne,
- o varza acra,
- 2 linguri de untura,
- putina boia de ardei,
- o lingura de bulion.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie carnea in bucati potrivite si se pune in apa fiarta ca sa spumeze. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa carnea la fiert cu sare in apa limpede timp de o ora, turnand din cand in cand putina apa calda. ##END STEP##
##STEP##
Se spala in apa rece o capatana sau doua de varza murata. Se taie marunt ca fideaua. ##END STEP##
##STEP##
Trebuie pusa din timp in cratita cu carne, deoarece varza murata fierbe mai greu. ##END STEP##
##STEP##
Se pune apa, putina boia de ardei, piperul si o lingura de bulion. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba cel putin doua ore. ##END STEP##
##STEP##
Se da apoi la cuptor inca o ora. ##END STEP##
Pont: Mancarea trebuie sa fie grasa. Este mai gustoasa daca este pregatita din ajun.