Varza dulce cu carne de vita

Varza dulce se poate pregati cu carne de porc, de pasare, dar si de vita.

Daca folositi carne de vaca, puneti-o devreme la foc pentru ca dureaza mai mult pana fierbe. Indicat este sa alegeti pentru varza dulce o bucata de carne de vitel.

Ingrediente:

- 600 grame carne,
- o varza frumoasa (cam de 1 kg),
- o ceasca de bors,
- o lingura de bulion sau 4 rosii mijlocii,
- un ardei gras,
- 3 linguri de untura, sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie carnea in bucati potrivite. ##END STEP##

##STEP##

Se prajesc in cratita cu o lingura de untura. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. ##END STEP##

##STEP##

Se pune sare si se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda. ##END STEP##

##STEP##

Se taie o varza sau doua, marunt ca fideaua. ##END STEP##

##STEP##

Se da sare si se stoarce cu mana pentru ca sa iasa apa din ea. ##END STEP##

##STEP##

Se pune in cratita cu carne cand aceasta este pe jumatate fiarta si se adauga o lingura buna de untura. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna deasupra bors fiert separat si bine limpezit. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba o ora. Se gusta de sare, se pune bulion de rosii sau cateva rosii taiate felii. ##END STEP##

##STEP##

Se tine cel putin o ora la cuptor. Dupa ce s-a asezat varza, nu se mai da cu lingura, se misca numai cratita intr-o parte si in alta, ca sa nu se prinda pe fund. ##END STEP##

##STEP##

Daca este prea scazuta, se mai adauga putina apa. ##END STEP##

Mancarea cu varza este mult mai gustoasa pregatita din ajun.