Aceste legume de vara se pot umple cu carne, dar si cu alte ingrediente. Iata ce varianta de vinete umplute va propunem noi pentru week-end.
Ingrediente:
- 6 vinete potrivite,
- 500 g carne macra,
- o ceapa,
- o Iingura de untura,
- un ou,
- sare, piper.
Pentru sos:
- o lingura de untura,
- o ceapa,
- o lingura de faina,
- o ceasca de apa,
- o lingura de bulion.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg patlagele vinete mai mici, de aceeasi marime, se taie cozile si se oparesc cinci minute intr-o oala cu apa clocotita. ##END STEP##
##STEP##
Se scot, se racoresc cu apa rece, apoi se tin 1/4 ora sub teasc, pentru ca apa sa iasa din ele. ##END STEP##
##STEP##
Se scobesc. Se da carnea prin masina, se prajeste in untura cu putina ceapa, se adauga sare, piper si un ou. Se umplu vinetele. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sos dintr-o lingura de untura, o ceapa taiata marunt si faina. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga apa, putin bulion si miezul scos din vinete. Dupa ce a fiert, se strecoara prin sita. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna peste vinetele asezate in cratita. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba inabusit. Inainte de a servi se dau o jumatate de ora la cuptor. ##END STEP##