Ciulama de miel

Mai putin populara comparativ cu ciulamaua de pasare sau de ciuperci, cei care prefera carnea de ovine, pot obtine acest preparat culinar si din carne de miel. Reteta de primavara gatita in preajma sarbatirolor pascale, ciulamaua de miel are la baza carne, zarzavat de supa si sos alb.

Ingrediente:

- un kg carne,
- un litru apa,
- un morcov,
- o ceapa,
- un patrunjel,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
 - sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie carnea in bucatele potrivite. ##END STEP##

##STEP##

Se pune la fiert cu un litru de apa rece si sare. ##END STEP##

##STEP##

Carnea trebuie sa fie acoperita cu apa. ##END STEP##

##STEP##

Cand da in clocot, se ia spuma de 2 - 3 ori. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga un morcov, o ceapa si o radacina de patrunjel. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba incet. ##END STEP##

##STEP##

Cratita se tine pe trei sferturi acoperita. Separat, intr-o cratita, se prajeste, fara sa se rumeneasca, o lingura de faina cu o lingura buna de unt. ##END STEP##

##STEP##

Se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se lasa sa dea cateva clocote. ##END STEP##

##STEP##

Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara nici un cocolos. Se toarna sosul peste carne, dupa ce s-a scos zarzavatul, se tine fierbinte pe foc, fara sa fiarba. ##END STEP##

##STEP##

Daca mancarea nu este servita imediat, se tine cratita in apa fierbinte, iar deasupra se pun cateva bucatele de unt proaspat, ca sa nu se formeze pielita. ##STEP##

##STEP##

Dupa gust, se pot adauga in ciulama si ciuperci taiate si inabusite in unt. Mancarea devine mai gustoasa. ##END STEP##