Ciulama de pui

Ciulama de pui

Carnea de pui fiarta impreuna cu zarzavat de supa si asezonata cu sos alb constituie o mancare gustoasa care poate fi servita fierbinte cu mamaliga.

Important este ca faina sa nu faca cocoloase, iar daca sosul alb are consistenta de smantana mai groasa, reusita acestui preparat este garantata.

Ingrediente:

- 2 pui mijlocii,
- un litru apa,
- un morcov,
- o ceapa,
- un patrunjel,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- sare.

Mod de preparare:

1

Carnea de pui se spala si se taie in bucati potrivite.

2

Se pune la fiert cu un litru de apa rece si sare. Carnea trebuie sa fie acoperita cu apa.

3

Cand da in clocot, se ia spuma de 2 - 3 ori.

4

Se adauga un morcov, o ceapa si o radacina de patrunjel. Se lasa sa fiarba incet.

5

Cratita se tine pe trei sferturi acoperita.

6

Separat, intr-o cratita, se prajeste, fara sa se rumeneasca, o lingura de faina cu o lingura buna de unt. Se stinge cu zeama in care a fiert camea.

7

Se lasa sa dea cateva clocote. Se toarna sosul peste came, dupa ce s-a scos zarzavatul, se tine fierbinte pe foc, fara sa fiarba.

8

Daca mancarea nu este servita imediat, se tine cratita in apa fierbinte, iar deasupra se pun cateva bucatele de unt proaspat, ca sa nu se formeze pielita.

9

Dupa gust, se pot adauga in ciulama si ciuperci taiate si inabusite in unt.

Mancarea este mai buna calda, iar in momentul servirii se orneaza cu putin patrunjel verde tocat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru a fi mai gustos, inainte de fierbere, puiul se inabusa in ulei, la fel ca si...
Ciulamaua se poate prepara cu carne de pasare, dar si cu organe de vaca. Noi va sugeram...
Carnea de pui este printre cele mai simple de gatit si printre cele mai sanatoase surse de...