Cum sa faci BULZ ARDELENESC

Astazi iti prezentam o reteta foarte cunoscuta printre gospodine, mai ales printre cele din zona Transilvaniei. Ne referim la bulzul ardelenesc, o minunatie culinara pe care o poti savura in orice moment al zilei.

Ingrediente:

- 600 g de malai;

- o jumatate de kg de branza de oaie;

- 4 carnati de casa;

- 250 g de costita afumata sau kaizer;

- 2 oua;

- 3 linguri de ulei;

- 2 l de apa;

sare.

Mod de preparare:

- taie carnatii in doua-trei bucati, pune-i intr-o tigaie cu ulei incins si lasa-i sa se rumeneasca.

- taie costita afumata cubulete mici si pune-o la prajit.

- intr-un ceaun, pune apa la incalzit impreuna cu putina sare.

- cerne malaiul.

- adauga malaiul in ploaie, cand apa a inceput sa fiarba.

- amesteca fara oprire in primele 5 minute, apoi se da focul mai mic si lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.

- cand mamaliga este gata, ia cu o lingura bucati de mamaliga si pune-le pe un fund de lemn.

- apasa cu lingura pe bucatile de mamaliga ca sa incapa doua linguri de branza, doua bucati de carnati si costita.

- da o forma rotunda, asaza pe o tava unsa cu ulei si baga la cuptor pentru 15 minute.

- scoate tava din cuptor si apoi rade branza peste bulzurile rumenite.

Bulzul se va servi cald alaturi de doua oua ochiuri.

Pofta buna!