Cum sa faci friptura de CURCAN cu CIUPERCI la cuptor

Carnea de curcan este foarte sanatoasa si saraca in colesterol. Un motiv excelent sa gatesti cat de frecvent poti o astfel de minunatie. Astazi, iti prezentam reteta pentru curcan cu ciuperci la cuptor.

Ingrediente:

- 800 grame de piept de curcan;

- 300 grame de ciuperci champignon;

- o cutie de 400 grame de rosii cuburi;

- o legatura de usturoi verde;

- ierburi de Provence;

- piper;

- ulei de masline;

- sare.

Mod de preparare:

- spala carnea si tai-o in bucati potrivite.

- curata ciupercile, spala-le si taie-le felii.

- taie usturoiul rondele.

- pune toate ingredientele intr-o tava pentru cuptor. Stropeste-le cu ulei de masline, condimenteaza-le si sareaza-le dupa gust.

- adauga rosiile, amesteca ingredientele si acopera tava cu o folie de aluminiu.

- se introduce la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 de minute.

- cu 10 minute inainte sa fie gata, se inlatura folia de aluminiu.

Gata! Pofta buna!