Cum sa faci tocanita marocana cu pui, anghinare si morcovi

Tocanita marocana cu pui este speciala, datorita aromelor puternice pe care le reuneste. Se prepara relativ repede si este ideala in sezonul de primavara.

Ingrediente:

- 2, 3 kilograme piept de pui fara oase si piele(taiat cubulete);

- 450 grame inimi de anghinare congelate;

- 450 grame de morcovi (curatati si feliati);

- o lingurita de coaja lamaie;

- o lingura de paprika;

- o lingurita de turmeric;

- 2 litri de supa concentrata de pui;

- o lingura de chimion;

- o lingura de coriandru;

- 6 catei de usturoi maruntiti;

- 2 cepe tocate;

- 3 linguri de ulei de masline;

- piper;

- sare.

Mod de preparare:

- caleste ceapa in ulei incins la foc mediu, pentru 8 minute, pana cand incepe sa se inmoaie si sa se caramelizeze.

- adauga usturoiul si mirodeniile. Gateste-le impreuna inca 1 minut.

- toarna supa concentrata si coaja de lamaie si lasa sa dea in clocot.

- adauga bucatile de pui, anghinarea si morcovii, acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic pentru 15 minute, pana cand legumele se inmoaie si carnea e fiarta.

- condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

Tocanita se va servi alaturi de cuscus.

Pofta buna!