Cum sa prepari carnati de casa

Carnatii se afla pe lista de prioritati a romanilor atunci cand vine vorba de mancarea preferata. Daca te-ai saturat de gustul mai putin potrivit al carnatilor din comert, astazi iti prezentam o reteta 100% naturala, de casa.

Ingrediente:

- 2 kilograme de carne de porc;

- 1 kilogram de carne vita;

- mate de porc;

- o capatana mare de usturoi;

- o lingura de cimbru uscat;

- o lingura de boia dulce;

- o jumatate de lingura de boia iute;

- o lingurita de piper;

- sare grunjoasa;

- o jumatate de lingurita de ienibahar.

Mod de preparare:

- curata matele si spala-le. Le vei razui atent cu dosul unui cutit sau cu o lingura de lemn.

- intr-un vas cu 300 ml de apa, dizolva o lingura cu varf de sare grunjoasa.

- taie carnea de porc si de vita in bucati mici, toac-o si pune-o intr-un vas.

- piseaza usturoiul, freaca-l cu un praf de sare, toarnai putina apa si omogenizeaza.

- adauga mujdeiul si toate condimentele peste carne, mai putin sarea.

- amesteca si pune treptat din saramura, framantand bine.

- lasa amestecul sa se aromatizeze peste noapte.

- monteaza palnia de carnati la masina de tocat si umple matele. Ai grija sa nu fie prea indesati, deoarece in momentul in care se usuca se vor sparge.

- dupa ce ai umplut carnatii, lasa-i atarnati 4-5 ore in bucatarie sa se usuce, dupa care scoate-i pe balcon sa se usuce bine.

Succes si pofta buna!