Cum sa prepari piept de porc la tigaie

Cum sa prepari piept de porc la tigaie

Esti innebunit/a dupa carnea de porc? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. S-ar putea sa te atraga ideea chiar si daca nu esti un mare consumator de carne. Ne referim la pieptul de porc preparat la tigaie. Nu dureaza prea mult si ofera un gust de neuitat!

Piept de porc la tigaie. Ingrediente:

- 1,5 kilograme de piept de porc(daca ai de casa, cu atat mai bine);

- sare, dupa gust;

- piper negru macinat, dupa gust;

- 500 mililitri de bere blonda;

- 2 lingurite de usturoi granulat;

- o stea de anason;

- 50 mililitri de sos de soia;

- o lingurita de boia de ardei dulce;

- trei sferturi de lingurita de fulgi de ardei iute;

- 2 lingurite de zahar;

- un sfert de lingurita de schinduf macinat (optional);

- 2 catei de usturoi;

- o ramurica de rozmarin.

Piept de porc la tigaie. Ingrediente pentru salata:

- 3 cartofi fierti;

- sare, dupa gust;

- o ceapa;

- 3 castraveti marinati;

- 300 grame de varza murata;

- 100 grame de mazare verde;

- ulei de floarea-soarelui, dupa gust.

Piept de porc la tigaie. Mod de preparare:

- spala pieptul de porc;

- usuca pieptul de porc;

- taie carnea in 4 bucati cat de cat egale;

- presara pieptul cu sare si piper pe toate laturile;.

- pune pieptul in tigaia incinsa;

- prajeste bucatile de carne uniform, la foc mare, pana devin rumene;

- da focul la mic si adauga berea;

- da focul la mediu;

- adauga steaua de anason si usturoiul granulat;

- intoarce carnea pe toate partile. Doar asa usturoiul granulat se va dizolva in bere;

- gateste pieptul inca 10 minute, la foc mediu, cu capac;

- amesteca sosul de soia, boiaua de ardei dulce, fulgii de ardei iute si zaharul. Apoi adauga amestecul in tigaie;

- gateste pieptul inca o ora, ora si jumatate, tot la capac si foc mediu. Carnea va trebui sa devina moale.

- ia capacul de pe tigaie cu 20 minute inainte de finalul gatitului. Astfel, sosul se va reduce treptat. Tot acum adauga schinduful macinat in sos.

- adauga rozmarinul si usturoiul taiat feliute, cu 10 mnute inainte de terminarea gatitului;

- scoate carnea din tigaie si tai-o feliute;

- poti prepara garnitura, cat timp se face pieptul.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: 4 modalitati in care sa gatesti cotletul de porc

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place carnea la conserva? Daca da, iti recomandam sa n-o mai cumperi din comert. E procesata,...
Iti place in mod deosebit carnea de porc? Daca da, astazi ti-am pregatit o reteta speciala. Este...
Bujenita este o pastrama obtinuta, de obicei, din carne de vanat. Preparatul, insa, se poate face si...