Piept de porc la tigaie. Ingrediente:
- 1,5 kilograme de piept de porc(daca ai de casa, cu atat mai bine);
- sare, dupa gust;
- piper negru macinat, dupa gust;
- 500 mililitri de bere blonda;
- 2 lingurite de usturoi granulat;
- o stea de anason;
- 50 mililitri de sos de soia;
- o lingurita de boia de ardei dulce;
- trei sferturi de lingurita de fulgi de ardei iute;
- 2 lingurite de zahar;
- un sfert de lingurita de schinduf macinat (optional);
- 2 catei de usturoi;
- o ramurica de rozmarin.
Piept de porc la tigaie. Ingrediente pentru salata:
- 3 cartofi fierti;
- sare, dupa gust;
- o ceapa;
- 3 castraveti marinati;
- 300 grame de varza murata;
- 100 grame de mazare verde;
- ulei de floarea-soarelui, dupa gust.
Piept de porc la tigaie. Mod de preparare:
- spala pieptul de porc;
- usuca pieptul de porc;
- taie carnea in 4 bucati cat de cat egale;
- presara pieptul cu sare si piper pe toate laturile;.
- pune pieptul in tigaia incinsa;
- prajeste bucatile de carne uniform, la foc mare, pana devin rumene;
- da focul la mic si adauga berea;
- da focul la mediu;
- adauga steaua de anason si usturoiul granulat;
- intoarce carnea pe toate partile. Doar asa usturoiul granulat se va dizolva in bere;
- gateste pieptul inca 10 minute, la foc mediu, cu capac;
- amesteca sosul de soia, boiaua de ardei dulce, fulgii de ardei iute si zaharul. Apoi adauga amestecul in tigaie;
- gateste pieptul inca o ora, ora si jumatate, tot la capac si foc mediu. Carnea va trebui sa devina moale.
- ia capacul de pe tigaie cu 20 minute inainte de finalul gatitului. Astfel, sosul se va reduce treptat. Tot acum adauga schinduful macinat in sos.
- adauga rozmarinul si usturoiul taiat feliute, cu 10 mnute inainte de terminarea gatitului;
- scoate carnea din tigaie si tai-o feliute;
- poti prepara garnitura, cat timp se face pieptul.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: 4 modalitati in care sa gatesti cotletul de porc