Cum sa prepari slanina in saramura

Cum sa prepari slanina in saramura

Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o friptura proaspata la gratar, un muschi afumat sau o ciorba de picioruse nu vei fi dezamagit niciodata. Gustul inconfundabil al carnii de porc te va cuceri iremediabil.

Astazi, iti prezentam o reteta pe care gospodinele cu experienta, cu siguranta, au incercat-o: slanina la saramura.

Ingrediente:

- 500 grame de slanina proaspata;

- 150 grame de sare grunjoasa:

- 1,5 litri de apa;

- 4 frunze de dafin;

- 15 boabe de piper negru;

- o capatana de usturoi;

- 4/5 grame de cimbru;

- 5 grame de piper rosu macinat.

Mod de preparare:

- pune apa la fiert si las-o sa dea in clocot o singura data;

- adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de dafin si usturoiul pisat si mai lasa compozitia la afiert circa 3 minute;

- pune slanina intr-un vas mare, toarna deasupra saramura fierbinte;

- pentru ca zeama sa acopere in intregime slanina, pune o greutate deasupra( o sticla plina cu apa);

Varianta simpla:

- lasa slanina la saramura trei zile, dupa care scoate-o si freac-o bine cu usturoi si piper rosu.

Varianta afumata:

- lasa slanina la saramura timp de 20 zile, perioada in care o mai intorci din cand in cand;

-dupa aceasta perioada, afuma slanina pana prinde o culoare rosiatica.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta reteta carnea este inlocuita cu slanina fiarta. Ingrediente: - 1 kg mazare verde boabe, -...
O reteta de sezon foarte apreciata de gurmanzi este fasolea boabe cu slanina.Fasolea uscata se poate pregati...
Untura se foloseste cu precadere iarna, cand se taie porcul in ajun de Craciun. Se poate topi...