Afla cum se prepara sarmalele cu varza dulce

Afla cum se prepara sarmalele cu varza dulce

Aceasta reteta se poate prepara toamna cand apare varza dulce, dar inainte de a o pune la murat.

Ingrediente:

- o varza mare sau 2 mijlocii,
- 750 g carne de porc,
- o felie de paine,
- 2 cepe,
- 2 linguri orez,
- 100 g untura,
- sare, piper,
- marar tocat,
- o crenguta mica de cimbru,
- un ardei gras,
- 6 rosii sau 2 linguri de bulion,
- 1litru bors.

Mod de preparare:

1

Se da prin masina carnea de porc sau amestecata, de vaca si de porc si miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine.

2

Separat se prajeste in untura ceapa taiata marunt. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul ales si spalat.

3

Se prajeste usor si orezul, se stinge cu putina apa, apoi se amesteca cu carnea, se adauga verdeata tocata marunt, sare si un praf de piper.

4

Se desfac foile de la o capatana frumoasa de varza.

5

Se taie cotorul de la fiecare foaie si se oparesc cu bors, tinandu-le pana se moaie.

6

Se taie foile in bucati potrivit de mari si in ele se inveleste carnea pentru sarmale.

7

Adevaratele sarmale moldovenesti se fac mici cat o nuca.

8

Varza ramasa neintrebuintata la sarmale se taie ca taiteii mai grosi.

9

Se pune un strat de varza taiata in cratita, apoi se asaza sarmalele una langa alta si un al doilea rand, daca ies mai multe.

10

Intre randuri se asaza felii de rosii. Deasupra se pune inca un strat de varza taiata si un ardei gras, taiat subtire.

11

Se adauga cateva linguri de bors, fiert separat, strecurat si indoit cu apa ca sa nu fie prea acru, rosiile taiate felii sau putin bulion de rosii sau de ardei si o lingura buna de untura.

12

Se lasa sa fiarba deasupra pe aragaz, apoi se da la cuptor, la foc potrivit si se tin pana scade zeama atat cat trebuie.

Sarmalele sunt mult mai bune incalzite, de aceea este mai bine sa fie facute de pe o pe alta.

Etichete: sarmale, varza dulce, bors

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarmale lenese! Cu siguranta orice roman a auzit de aceasta reteta minunata. Azi ne vom concentra, insa,...
Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului. ...
De Craciun masa festiva este umpluta cu o multime de preparate apetisante, incat este greu sa le...