Ingrediente:
1/3 ceasca otet alb
1/2 cana de sare Kosher
1/2 cana bicarbonat de sodiu
o lama de ras sau burete de sarma.
Cum se procedeaza?
Se amesteca apa si otet impreuna intr-o sticla cu pulverizator. Se pulverizeaza acest amestec peste usa de la cuptor si/sau in interiorul cuptorului.
Se presara un strat gros de sare Kosher in mod egal peste amestecul de la punctul precedent.
Se presara un strat gros de praf de copt peste sare.
Se pulverizeaza amestecul de otet/apa peste sare si bicarbonat de sodiu pana cand se formeaza o pastă. Otetul si bicarbonatul de sodiu lucreaza impreuna in acest moment. Substantele trebuie lasate
sa actioneze cateva minute.
Apoi, folosind o carpa pentru spalare, se freaca aragazul pana iese la lumina. La final, cele mai rezistente pete de pe aragaz se razuie cu un aparat de ras sau cu un burete de sarma cu grija, pentru a nu zgaria usa de la aragaz.
Urmeaza cu incredere acesti pasi si cuptorul va arata ca nou, iar mainile nu vor fi afectate de substante toxice.