Cum instalezi detectoare de fum in casa?

Cum instalezi detectoare de fum in casa?

Principala preocupare a oamenilor a fost intotdeauna siguranta si securitatea lor si a familiei lor.

Casa ta este locul in care iti pastrezi toate lucrurile de valoare, investitiile si locul in care traieste familia ta, și desigur, vrei ca toate aceste lucruri sa fie pastrate in conditii de siguranta si securitate.

Un incendiu in casa ta ar fi, probabil, unul dintre cele mai grave cosmaruri ale tale.

Instaleaza detectoare de fum in casa ta, deoarece acestea sunt dintre cele mai de top protectii impotriva incendiilor.

1

Decide unde sa plasezi detectorul de fum. Pompierii va sfatuiesc sa va instalati detectoarele de fum pe tavane la departare de fereastra sau de usi si pe partea de sus a peretelui dumneavoastra. Fumul ajunge prima oara sus in tavan, astfel incat mai repede este detectat de detectorul de fum aflat in partea de sus a peretelui din camera ta,  mai repede sunteti avertizat de situatie. Pe de alta parte, daca aveti un detector de monoxid de carbon, sa il instalati aproape de podea pentru ca acest gaz este mai greu, el tinde sa se ridice de la podea in sus.                                                         

2

Daca aveti casa cu etaj, instalati detectoare la fiecare etaj. Puneti-le in zonele de dormit si cumpatat in bucatarie, spalatorie si baie, deoarece exista activitati in aceste zone care produc fum (cum ar fi gatitul sau fumatul).                                                                                                              

3

Aici sunt sfaturi despre cum sa instalati detectoare de fum:

- Inainte de montarea suportului, masoara gaurile corespunzatoare pentru ele.
- Marcheaza aceeasi distanta in locatia stabilita si da cu burghiul gauri mici.
- Se monteaza restul aparatului in suport.

4

Efectueaza teste de intretinere regulate. Detectoare de fum au un buton de test care atunci cand este apasat poate determina daca bateriile merg. Butonul de testare de la detectoarele de monoxid de carbon, produce un zgomot puternic atunci cand este apasat – o indicatie ca mecanismul functioneaza corect. Daca auziti doar un zgomot slab sau nu exista nici un zgomot, verificati bateriile sau inlocuitile daca este necesar.                                                     

5

Inlocuiti bateriile cel putin de doua ori intr-un an. La inlocuire, efectuati un test pentru a vedea daca bateriile sunt instalate corect. In afara de baterii, detectoare de monoxid de carbon au substante chimice care sunt necesare pentru ca acestea sa functioneze corect. De asemenea, verificati periodic acest lucru pentru a garanta functionalitatea dispozitivului.

6

Sa aveti un plan de evacuare. Odata cu instalarea de detectoare de fum sau detectoare de monoxid de carbon, este la fel de important ca in astfel de situatii de urgenta, tu si familia ta sa aveti un plan de evacuare. In caz de urgenta, nu intrati in panica, cautati ajutor imediat si contactati cea mai apropiata unitate de urgenta si pompierii.                                                                                                                                                                                                                Acum, ca ati instalat corect detectoarele de fum, ati putea dori, de asemenea, sa luati in considerare instalarea de alte dispozitive, cum ar fi detectoare de caldura, sisteme de alarma de incendiu, detectoare de miscare, sau sisteme de alarma antifurt. Cand vine vorba de siguranta, este foarte important sa faci tot ce poti pentru a preveni situatii nefavorabile. Retineti, nimeni nu te poate proteja si sa iti ofere masuri preventive impotriva tuturor situatiilor de urgenta, decat tu. Este mai bine sa investesti acum in echipamente de prevenire decat sa doresti sa fi avut.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cutremurele apar mai frecvent decat crezi. Unele cutremure sunt prea slabe pentru a fi simtite, dar sunt...
Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...
Esti proprietar de casa? Atunci stii deja ca resposabilitatile sunt mult mai mari decat ale unui chirias....