Cum se curata si se intretine o masina de spalat vase

 Cum se curata si se intretine o masina de spalat vase

Multi oameni nu stiu ca masina de spalat vase trebuie curatata la randul ei, din cand in cand, deoarece buna functionara a acesteia poate fi afectata de depunerile de mizerie, rezultate in urma repetatelor spalari.

Iata cum se curata si se intretine o masina de spalat vase:

1. Curatarea propriu-zisa:

Umpleti chiuveta din bucatarie pe jumatate cu apa si adaugati 2 cani de otet, pentru a pune la curatat partile rabatabile ale masinii de spalat in timp ce ii curatati partile laterale si baza. Daca nu doriti sa folositi otet, puteti utiliza zeama de lamaie sau produse speciale pentru curatarea masinii de spalat vase.

Scoateti rafturile si suporturile din masina. Daca acestea sunt mici, le puteti pune in solutia din chiuveta, pentru a le curata, daca sunt mari si nu incap, stergeti-le cu o carpa inmuiata in solutia din apa si otet.  

Curatati mizeria depusa in gaurile bratelor rotative. Verificati daca apa poate trece prin aceste gauri, deoarece in caz contrar masina nu va functiona corespunzator. Pentru inlaturarea mizeriei puteti folosi betisoare de urechi sau scobitori, in functie de marimea gaurilor. Faceti aceasta operatiune cu atentie si aveti grija sa nu zgariati nimic.

Stergeti marginile usii si garnitura de etansare. Aceste parti nu intra in contact cu apa, cand masina spala vasele. Folositi o carpa moale, inmuiata in apa cu otet sau o solutie speciala pentru curatat.

Indepartati mizeria din colturi si din partile greu accesibile ale garniturii cu ajutorul unei periute de dinti sau a unei perii de curatat moale.

Inlaturati urmele de mucegai cu inalbitor. Aveti grija sa nu-l amestecati cu alte solutii de curatare, deoarece combinatiile pot fi periculoase. Inalbitorul este o substanta puternica, care poate afecta atat masina de spalat cat si sanatatea oamenilor, asadar folositi-l rar si numai pe portiunile afectate.

Evitati aparitia ruginii, folosind solutii speciale, care elimina fierul din apa sau filtre speciale in acest sens.

Puneti la loc toate partile masinii de spalat vase, dupa ce le-ati curatat.

2. Inlaturarea tavitei de sub masina:

Pentru a indeparta mizeria acumulata la baza, scoateti masina de spalat vase din priza.  

Scoateti cu atentie suruburile de la baza.

Puneti niste banda adeziva pe deschizatura filtrului, pentru a impiedica intrarea mizeriei.

Folositi o carpa sa inlaturati mizeria intarita si daca este nevoie dezincrustati murdaria cu ajutorul unui obiect mai tare.

Puneti suruburile la loc si reconectati masina de spalat vase la curent.

3. Intretinerea masinii:  

Folositi masina de spalat vase in mod regulat, pentru a impiedica acumularea de resturi de mancare si de mizerie in interiorul acesteia. Astfel nu va trebui sa o curatati foarte des. Ocazional este indicat sa treceti masina printr-un ciclu de spalare scurt, cu consum mic de apa, fara vase in interior.

Dati drumul la apa calda in chiuveta, inainte de a porni masina de spalat vase. Aceasta va curata mai bine vasele daca apa e fierbinte.

Din cand in cand folositi apa cu otet, pentru un ciclu de spalare, fara vase, pentru curatarea masinii in interior.

Curatati partea din fata a masinii de spalat vase cu o solutie speciala. Stergeti apoi solutia cu ajutorul unei carpe sa a unui burete. Curatati cu atentie murdaria acumulata pe butoane, pe maner si in colturi.

Umpleti locasul special al masinii cu solutie de clatit vasele, o data pe luna. Acesta va impiedica formarea petelor pe vase. Scoateti surubul rotund de pe usa masinii si turnati solutia de clatit, urmand instructiunile de pe ambalaj sau cele de folosire a masinii de spalat vase.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sa pun piper negru macinat in masina de spalat?! E o ineptie! De ce?! Probabil asa ai...
Masina de spalat este unul dintre aparatele electrocasnice care nu lipsesc din casa omului modern. Spala rufele...
Servetelele umede sunt folosite, in principal, pentru igiena si curatarea diverselor suprafete. Ele pot fi utilizate, insa,...