Acestea sunt greseli comune in casa. Te regasesti?

Acestea sunt greseli comune in casa. Te regasesti?

Indeplinim o multime de sarcini zilnic. Multe dintre ele au devenit rutina. Te mai gandesti, asadar, daca procedezi intotdeauna corect? Daca nu, ar cam trebui, deoarece lucrurile facute cum trebuie pot fi mai simple, mai placute si mai sanatoase!

6 greseli comune in casa:

1. Cantitatea de pasta de dinti folosita. Cei mai multi dintre noi intindem pasta de dinti pe toata lungimea zonei cu peri a periutei. Nu e necesar! In realitate, ar trebui sa folosim la o spalare o caontitate de marimea unui bob de mazare. Periajul va fi la fel de eficient, iar tubul de pasta se va termina mai greu. Altfel spus, vei face o mica economie. In cazul copiilor sub 3 ani, cantitatea de pasta de dinti flosita la o spalare nu trebuie sa depaseasca marimea unui bob de mazare! Altfel, se poate ajunge la consum excesiv de fluor, care, in timp, poate provoca o problema estetica cunoscuta sub numele de fluoroza dentara! Pe dinti pot aparea pete galbene si maro. In cele mai grave cazuri, apar leziuni la nivelul dintilor(arata ca niste gropite vizibile).

2. Stoarcerea pliculetelor de ceai. Frunzele de ceai contin polifenol, un micronutrient prezent in numeroase fructe si legume. Mai exact, in ceai regasim mult acid tanic(un tip de olifenol). Prin stoarcere, acidul tanic este eliberat peste masura, dand un gust amar bauturii. Altfel, nutrientii din fenol au proprietati antiinflamatorii si anticancerigene. De asemenea, prin eliberarea accidentala a acidului tartric in bautura atunci cand storci pliculetul, gustul va fi alterat: bautura va fi prea amara, prea acra si prea acida.

3. Impachetarea hainelor. Nu-i asa ca iti impachetezi hainele? Cu totii am facut-o. Cand am aflat, insa, ca rularea hainelor permite economisire de spatiu, am schimbat strategia! Ruleaza, asadar, strans hainele si depoziteaza-le in sifonier. Procedeaza la fel si cand faci un bagaj!

4. Alegerea oualor. Ouale de gaina sunt albe, rosii si verzi(mai rar). Multe persoane inca mai cred ca o anumita culoare determina si calitatea oului! Nici vorba. Valoarea nutritionala este aceeasi, indiferent de culoarea cojii oului! Sigur ca diferentele de gust si calitate apar in functie de hrana pe care gaina o consuma. Gustul oului din comert, cel produs de gaini crescute in hale, va fi intotdeauna fad in comparatie cu cel al oului facut de gaina crescuta in libertate!

5. Felierea painii. Painea proaspata se face praf, cand o feliezi? Incearca sa o tai incepand de la spate. Pune painea cu fundul in sus pe blat si apuca-te de taiat. Vei avea surpriza palcuta sa constati ca painea nu se mai farama.

6. Uscarea vaselor. Multe gospodine si gospodari isi pun vasele ude in uscator, fara sa le stearga. Ar fi cazul sa nu faci la fel. Apa in exces ramasa pe vase poate favoriza aparitia mucegaiului….Sterge vesela cu un prosop curat, imediat dupa spalare.

Citeste si:  Greseli frecvente pe care le faci cand gatesti

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...
Scurgerea de la dus se poate infunda cu minerale din apa dura, par si resturi de sapun....