Cum sa amenajezi casa cu bani putini

Cum sa amenajezi casa cu bani putini

Casa poate fi amenajata cu succes si fara investitii majore. Micile modificari, alese potrivit, vor oferi personalitate locuintei tale. Iata ce amenajari smart poti face cu bani mai putini:

 Folosete tapet. Daca nu ai fonduri pentru o zugraveala noua, tapetul e solutia. Ai la indemana numeroase tipuri de tapet, care imita natura, lemnul, marea sau diverse animale, numai bune pentru camera copilului. Daca vrei sa amenajezi un living in care culoarea predominanta este gri sau alb, alege tapet in nuante de verde sau albastru, care sa anime intreaga incapere. Plaseaza tapetul pe un singur perete, pentru a nu incarca prea mult camera.

Pune profile pentru faianta pentru scari. Acestea sunt solutia pentru scarile pe care ai vrea sa le schimbi, dar nu ai suficienti bani. Astfel, vei masca laturile mate ale faiantei sau gresiei si vei proteja muchiile scarilor. Aceste profile asigura protectiee impotriva ciobirii si desprinderii materialelor, dau au si rol estetic. 

Decoreaza ferestrele. O solutie ideala cand nu ai bani sa decorezi intregul dormitor. Cumpar perdele, draperii sau accesorii pentru draperii. ALege culori care sa se asorteze cu peretii. Daca simti ca nu ai suficient spatiu, renunta la mochete si la covoare, inlocuindu-le cu covorase mici, de mai multe culori.

Reconditioneaza mobila. Daca doresti sa schimbi mobila, dar nu ai fonduri pentru un set nou, solutia e sa reconditionezi mobila. Vopseste scaunele sau dulapurile in culori vii sau aplica materiale pe mobila din lemn..

Schimba cromatica. Nu e necesar sa zugravesti. Doar adauga pete de culoare, care sa transforme camera. PUn perete poate fi vopsit in culoarea preferata, astfel incat sa schimbi luminozitatea din camera.

 Inlocuieste panourile. Daca vrei sa schimbi panourile de perete pentru pat, dar nu ai bani pentru asa ceva, poti face unele false. Ai nevoie de vopsea lavabila si de o pensula. Deseneaza un panou de perete, in functie de forma pe care o preferi: dreptunghi, patrat sau triunghi. Vei obtine o camera spectaculoasa, fara sa fie nevoie sa aplici alte tipuri de tapet.

Fa singur/a decoratiuni. Foloseste sticle sau borcane goale, in care sa introduci instalatie, pentru a le amplasa pe balcon, in bucatarie sau in dormitor. Daca ai muuulte poze frumoase, decoreaza cu ele. Le poti aranja in diferite forme forme sau le poti pune in rame de lemn, pentru a le avea tot timpul in preajma. De asemenea, bucatile de lemn pot fi solutii excelente pentru decor. Le poti da forma, colorandu-le in nuantele preferate si le poti plasa pe mese, pe birou sau in baie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa redecorezi locuinta? Te gandesti sa schimbi zugraveala clasica, de care pur si simplu te-ai plictisit?...
Poti amenaja casa si in sezonul rece, chiar daca e mai dificil, iar lucrarile mai mari(constructie noua,...
Vrei sa dai un aer nou pardoselii din locuinta ta? Ai putea sa iei in calcul utilizarea...