Cum sa alegi un aspirator potrivit nevoilor tale

Cum sa alegi un aspirator potrivit nevoilor tale

Aspiratorul tau nu mai face fata situatiei? Probabil, e vechi si demodat. Asa ca ar trebui sa renunti la el si sa achizitionezi unul nou. Pentru a alege potrivit, iti recomandam sa citesti cele ce urmeaza.

CRITERII DE ALEGERE A UNUI ASPIRATOR

A. dupa tip:

1. Cu sac. Acesta e modelul clasic, cu sac de panza sau de hartie pentru stocarea murdariei ce se acumuleaza in timpul aspirarii. Sacii de hartie se golesc dupa 3-4 aspirari, iar la maximum 4 luni e preferabil sa fie schimbati. Cei de panza se golesc si se curata(spala). Daca nu cureti sacul la timp, puterea de aspirare va scadea simtitor si astfel curatenia nu va fi cea dorita. In plus, motorul aspiratorului are de suferit. Pretul de pornire pentru un aspirator cu sac este de 300 lei.

2. Fara sac. Acest tip de aspirator coleteaza murdaria in interior, intr-un compartiment special creat, care este realizat, de cele mai multe ori, din plastic. Modelele mai avansate sunt capabile sa si compacteze praful, lucru util in momentul curatarii tavii. In ceea ce priveste preturile, nu exista diferente foarte mari intre aspiratoarele cu sac si cele fara sac.

3. Vertical. Un astfel de aspirator permite o utilizare mai facila si protejeaza coloana vertebrala. Capacitatea de stocare a murdariei este mai mica decat in cazul aspiratoarelor cu sau fara sac. Asta nu este, insa, un impediment. Doar o sa cureti aspiratorul mai des.

4. Robot. DUpa cum spune si numeme sau, acest aspirator face treaba singur. Persoana care detine un astfel de aspirator trebuie doar sa seteze programul de lucru. Sunt mai scumpe decat celelalte modele, insa investitia merita, mai ales daca stai prost cu timpul, deoarece fac curatenie mult mai repede.

5. Portabil. Acest tip de aspirator este creat pentru a fi folosit atat in locuinta cat si in mediul extern(in masina, spre exemplu). Atentie! puterea de aspirare a acestui model este destul de redusa, motiv pentru care nu este recomandat in zonele foarte murdare(cu strat semnificativ de praf).

Citeste si: Cum sa repari sistemul de blocare al unui aspirator

B. dupa putere: un aspirator bun are o putere de aspirare intre 300 si 450 W. Nu te zgarci atunci cand cumperi un aspirator. N-o faci in fiecare zi! Asadar, investitia este petermn lung si va fi acoperita cu varf si indesat.

C. dupa capacitatea de colectare: aspiratoarele cu sac au o capacitate de colectare intre 3 si 6 litri, iar cele fara sac au o capacitate de colectare de 1-3 l.

D. dupa roti: verifica rotile. Vezi din ce sunt confectionate. Un material prea dur s-ar putea sa zgarie parchetul sau chiar covoarele din casa.

Citeste si: Cum sa indepartezi PRAFUL si MIZERIA de pe PC

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...
Iata cum puteti repara sistemul de blocare a capului de aspiratie a unui aspirator acasa, fara a...