Feng Shui. Cum sa ingrijesti Copacul Banilor

Feng Shui. Cum sa ingrijesti Copacul Banilor

Crassula ovata (Copacul Banilor, Arborele de Jad) este o planta suculenta folosita, in general, in tehnica Feng Shui. Ea este asociata cu norocul si belsugul.

Cum sa ai grija de Copacul Banilor:

- pastreaza-o mereu intr-un loc luminos si aerisit. Iarna, asaza planta langa un geam

- desi adora lumina nu suporta contactul indelungat cu razele solare. Daca sta prea mult la soare, Copacul Banilor isi inroseste extremitatea frunzei. De nivelul de Luminozitate depind dezvoltatea si inflorirea. Florile apar sunt sub forma unor mici stele, de culoare alb-roziu, si sunt grupate in inflorescente la extremitatile tulpinilor. Crasulla infloreste primavara si toamna tarziu.

- pe langa lumina adecvata, Copacul Banilor are nevoie de o temperatura constanta pe tot parcursul anului(intre 22 si 26 grade Celsius)

- uda planta rar si cu putina apa. intre udari, e necesar ca pamantul sa fie complet uscat. Vara se uda o data pe saptamana, iar in sezonul rece la 3 saptamani, in functie de temperatura la care e pastrata. Udarea excesiva umple Copacul Banilor de putregai si pete.

- transplanteaza planta intr-un ghiveci mai mare, dupa ce creste.

- tunde planta in primavara, conform artei bonsailor. Daca o tunzi, tulpinile se vor ingrosa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Tehnicile Feng Shui sunt folosite din ce in ce mai des si de romani. Asta pentru ca...