Cum sa alegi un sistem fotovoltaic

Cum sa alegi un sistem fotovoltaic

Un sistem fotovoltaic iti va asigura independenta energetica la care cu siguranta tanjesti, daca locuiesti intr-o zona rurala. Nu e usor de pus in practica un asemenea proiect, insa cu un minimum de cunostinte o poti face. Azi iti propunem un articol ajutator.

Cum sa alegi un sistem fotovoltaic. Tine cont de:

- nevoile energetice. Pentru a instala un sistem fotovoltaic eficient trebuie, mai intai, sa evoluezi consumul de energie al locuintei tale. Uita-te pe facturi, observand cata energie consuma casa ta lunar si chiar anual. Astfel, vei putea calcula cam ce putere trebuie sa aiba panourile solare pentru a acoperi necesitatea energetica a locuintei. In mod evident, cu cat casa consuma mai mult, cu atata panourile fotovoltaice trebuie sa fie mai puternice.

- eficienta sistemului fotovoltaic. Este vorba despre raportul dintre cantitatea de energie solara absorbita si cantitatea de energie electrica este generata. O eficienta sporita presupune ca ca panourile solare sa poata converti o cantitate mai mare de energie solara in electricitate. Pentru a alege sistemul potrivit, mergi in magazinele de casa si gradina sau cauta site-uri de specialitate. Alege un sistem fotovoltaic cu eficienta mare, raportandu-te, evident, la buget. Cu cat eficienta e mai mare, cu atat panourile sunt mai scumpe. Totusi, eficienta acopera destul de repede cheltuiala, deoarece aceste panouri pot produce mai multa energie electrica intr-un spatiu mai mic;

- calitatea si garantia. Nu cumpara de pe site-uri necunoscute! Opteaza pentru produse de calitate de la producatori recunoscuti in domeniu! Nu uita nici de garantie. Un producator serios iti va oferi o garantie satisfacatoare, care va acoperi potentialele defectiuni sau probleme tehnice pe o perioada importanta de timp.

- montajul si instalarea. Acestea trebuie facute de profesionisti! Daca montajul si instalarea nu sunt realizate corect, sistemul fotovoltaic nu va functiona eficient. Asadar, apeleaza la oameni care se pricep in domeniu. Acestia vor gasi cel mai bun loc pentru amplasarea panourilor, asigurandu-se ca acestea sunt expuse la soare pe parcursul zilei, fara umbriri provocate de cladiri, copaci etc. Tot de profesionisti ai si siguranta ca sistemul fotovoltaic va fi conectat corect la reteaua de electricitate a casei.

- costurile si economiile. Testeaza piata. Doar asa vei alege un sistem potrivit in raportul calitate-pret. Costul unui sistem de panouri solare poate varia in functie de dimensiunea sistemului, eficienta panourilor solare, calitatea componentelor si alti factori. De asemenea, instalarea sistemuljui implica o investitie initiala semnificativa. Cheltuiala va fi, insa, repede amortizata, deoarece factura lunara de energie va fi mult scazuta sau chiar eliminata.

Citeste si: Cum sa scazi costurile energiei electrice. Evita aceste greseli comune

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...
Scurgerea de la dus se poate infunda cu minerale din apa dura, par si resturi de sapun....