Cum sa ascuti o razatoare veche

Cum sa ascuti o razatoare veche

Orice gospodar are in bucatarie o razatoare. De obicei, un astfel de obiect se schimba rar. Nu pentru ca ar fi neaparat scump, ci pentru ca te obisnuiesti cu el, cu felul in care toaca fructele, legumele si alte alimente. E posibil ca o razatoare noua sa nu iti fie pe plac, mai ales ca, in ultima perioada, aceste obiecte sunt facute din metal subtire, mai putin calitativ.

Folosirea frecventa si pe termen lung va duce la tocirea razatoarei. Astfel ca trebuie sa faci cumva ca aceasta sa taie la fel ca la inceput. Iata cateva metode simple de a reconditiona razatoarea:

1. Fara ascutire. Ia un cutit/lingurita si desfa usor fiecare dinte al razatoarei. Introdu varful cutitului sub fiecare dinte. Astfel, razatoarea va taia, din nou, asa cum te-ai obisnuit!

2. Ascutire usoara. Fa o bila dintr-o bucata de staniol. Treci biluta printre dintii razatoarei, ca si cum ai freca un vas cu buretele de sarma. Acestia se vor ascuti suficient incat sa poti toca legumele si fructele mai moi.

3. Ascutire serioasa. Roteste cutitul in fiecare gaura, astfel inca lama cutitului sa atinga marginea dintilor. Metoda este potrivita, daca obisnuiesti sa razi alimente mai tari.

4. Ascutire desavarsita. Vrei ca razatoarea sa taie orice aliment, fara probleme? Daca da, atunci ar trebui sa ii ascuti dintii cu o pila. Treci prin fiecare dinte timp de 2 minute! E o metoda mai meticuloasa, dar mult mai eficienta decat celelalte!

Citeste si: Cum sa montezi blatul de bucatarie?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...
Scurgerea de la dus se poate infunda cu minerale din apa dura, par si resturi de sapun....