Cum sa cumperi electrocasnice second-hand

Cum sa cumperi electrocasnice second-hand

Cumpararea masinilor, mobilei sau a hainelor second-hand este o practica comuna in zilele noastre, insa oamenii evita sa achizitioneze electrocasnice folosite, deoarece acestea nu prezinta garantie, pot avea defecte si adesea nu functioneaza la fel de bine ca si cele noi.

Iata ce pasi trebuie sa urmati daca doriti sa cumparati electrocasnice second-hand:

Verificati produsul second-hand pe care doriti sa-l achizitionati, pentru a vedea daca acesta este functionabil sau daca merita investitia. De exemplu un aparat care functioneaza perfect poate avea o baterie reincarcabila care nu poate fi inlocuita usor sau un soft greu de reinstalat.

Familiarizati-va cu limbajul de specialitate. Un produs reconditionat nu trebuie neaparat sa fi fost folosit, exista posibilitatea sa fi fost trimis inapoi la producator din motive de design, fiind modificat de catre acesta si vandut ca reconditionat, cu garantie.

Exista de asemenea si produse reparate si date spre vanzare, cu garantie de la firma care il vinde, nu de la producator. Intrebati cine a reconditionat sau reparat produsul respectiv. Daca acest lucru a fost facut de catre producator, riscati mai putin, decat daca a fost reparat de catre un tert. Puteti de asemenea sa aflati din ce cauza a necesitat respectivul produs reparatii sau reconditionare.

Asigurati-va ca produsul are o garantie serioasa. Interesati-va cat este valabila aceasta si ce implica. O garantie sub 6 luni nu prezinta o siguranta a produsului respectiv.

Interesati-va in legatura cu conditiile de returnate si schimb.

Daca puteti, incercati produsul inainte de a-l cumpara. Chiar daca acest lucru nu va garanteaza ca nu se va defecta mai tarziu, macar veti fi siguri ca functioneaza in momentul achizitionarii.

Pastrati bonul si hartiile primite la cumparate. Veti avea nevoie de garantie si de bon, in caz ca produsul are nevoie de reparatii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...
Scurgerea de la dus se poate infunda cu minerale din apa dura, par si resturi de sapun....