Orice gospodina/gospodar are intr-un dulap din bucatarie acea rasnita numita de unica folosinta pentru diverse condimente. I se spune asa, deoarece recipientul este, in mod natural, prevazut pentru a fi folosit cu o singura incarcatura. De obicei, punem piper in rasnita respectiva. Apoi, cand terminam piperul, aruncam rasnita, deoarece capacul pare sa nu se poata deschide. Totusi, se poate! Exista o metoda simpla prin care putem refolosi rasnita!
Cum sa desfaci rasnita. N-o sa mai fie de unica folosinta. Ai nevoie de:
- rasnita goala;
- apa fierbinte;
- un castron/un pahar mai adanc;
- prosop de bucatarie;
- boabe de piper/alte condimente.
Cum sa desfaci rasnita. N-o sa mai fie de unica folosinta. Ce trebuie sa faci:
- infierbanta apa;
- toarna apa fierbinte in castron;
- scoate capacelul de protectie de pe rasnita;
- scufunda rasnita in apa fierbinte, astfel incat sa fie acoperita partea superioara(cea cu plastic);
- lasa rasnita pentru 3-4 minute in apa fierbinte;
- plasticul se va inmuia in contact cu apa clocotita si astfel va fi mult mai simplu de scos;
- ia prosopul in mana si indeparteaza plasticul rasnitei. Prosopul te va ajuta sa ai mai multa aderenta;
- spala borcanasul, lasa-l sa se usuce, apoi umple-l cu condimentele preferate;
- nu umple recipientul mai mult de trei sferturi! Partea de plastic care intra in borcan, reintregind rasnita, are nevoie de loc!
- dupa ce ai recapsat rasnita, tot cu ajutorul prosopului prin apasare, rasnita e ca noua si poate fi folosita!
Citeste si: Ce sa-i faci cadou unei persoane careia ii place sa gateasca