Cum sa desfunzi scurgerea de la dus

Cum sa desfunzi scurgerea de la dus

Scurgerea de la dus se poate infunda cu minerale din apa dura, par si resturi de sapun. De cele mai multe ori, parul este vinovat pentru infundarea sifonului. O infundare superficiala poate fi rezolvata simplu, cu mana. Daca nu functioneaza, exista alte solutii despre care vom scrie in cele ce urmeaza.

Cum sa desfunzi scurgerea de la dus:

1. Asteapta cateva minute pana cand apa se scurge. E mai simplu sa gestionezi situatia daca tevile nu au apa. Daca apa nu se scurge deloc, va fi nevoie de o ventuza sau chiar de un sarpe pentru desfundat.

2. Scoate capacul sifonului de la scurgere. Daca sita este atasata cu suruburi, desfa-o cu o surubelnita. Unele capace de scurgere pur si simplu se ridica sau pot fi desurubate cu mana.

3. Indeparteaza mizeria de la suprafata cu mana. De cele mai multe ori infundarea scurgerii e cauzata de par. Acesta se fixeaza la suprafata pe sifon si nu mai permite sucrgerea apei. Trage parul cu mana, nu inainte de a pune o pereche de manusi de cauciuc. Nu vrei sa umpli pielea de microbi!

4. Indreapta un umeras din sarma si folosste-l pe post de minisarpe pentru desfundarea scurgerii. Indreapta umerasul cu un patent, formandu-i si un carlig de cam un centimetru la capat. Acesta va facilita prinderea parului din scurgere. Poarta manusi de cauciuc cat timp desfunzi scurgerea. Ghemotoacele de par se vor prinde de sarpele facut din umeras. Daca ai deja un sarpe de desfundat din comert, foloseste-l.

5. Da drumul la apa fierbinte. Daca apa nu se mai acumuleaza la suprafata, inseamna ca ai desfundat cum trebuie scurgerea. Daca apa tot nu se scurge, infundarea e mai profunda si vei avea nevoie de o ventuza sau un sarpe de mana mai lung.

6. Foloseste o ventuza pentru desfundat. Fixeaza cauciucul pe gura scurgerii si pompeaza de cate ori e nevoie pentru a scoate la suprafata mizeria aflata mai in profunzime pe scurgere. Daca desfunzi scurgerea de la cada, inchide intai dopul care asigura mentinerea apei. Altfel il poti rupe. Odata ce mizeria iese la suprafata, indeparteaz-o cu mana(nu uita sa folosesti manusi de cauciuc).

7. Ultilizeaza un sarpe de mana. Gasesti in magazinele de bricolaj sarpe de mana la diverse marimi , de la 1,5 metri lungime pana la 30 metri lungime! Acest dispozitiv se introduce manual pe teava de la scurgere si are rolul de a misca mizeria acumulata pe tevi, astfel incat sa o poti elimina.

8. Foloseste o solutie din bicarbonat de sodiu si otet. Daca consideri ca acumularea de par nu e atat de mare, poti desfunda scurgerea folosind un amestec lichid din bicarbonat si otet. Presara circa 300 grame de bicarbonat de sodiu in scurgere. Lasa-L sa actioneze cateva minute. Apoi, adauga circa 100 ml de otet peste bicarbonat, iar la final toarna o cana de apa clocotita in scurgere. Lasa amestecul sa actioneze peste noapte. Pentru a nu inhala vaporii din acest amestec, pune un dop de cauciuc scurgerii.

Citeste si: Cum sa desfunzi scurgerea de la chiuveta. Metoda mai simpla nu exista

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...
Scurgerea de la dus se poate infunda cu minerale din apa dura, par si resturi de sapun....