Cum sa economisesti bani la intretinerea locuintei

Cum sa economisesti bani la intretinerea locuintei

Intretinerea unei locuinte poate fi destul de costisitoare, mai ales daca locuiti la casa. Exista, insa, anumite masuri, pe care le puteti lua, pentru a economisi bani, dupa cum urmeaza:

Verificati gurile de aerisire, pentru a va asigura ca aerul rece sau cald circula in mod corespunzator, limitand, astfel, functionarea aparatului de aer conditionat sau a centralei termice ( in functie de sezon), scazand factura la intretinere.

Verificati izolatia podului, pentru a asigura pastrarea caldurii pe timp de iarna si implicit diminuarea facturii la energie termica.

Schimbati-va obiceiurile de spalare a rufelor, folosind apa rece sau calduta, in loc de apa fierbinte, pentru a reduce consumul de energie al masinii de spalat.

Folositi corect electrocasnicele din bucatarie. Nu umpleti prea tare frigiderul, deoarece va consuma mai mult curent. De asemenea, nu folositi masina de spalat vase, strict pentru curatarea acestora, permitandu-le sa se usuce la aer, pentru a economisi bani la factura de curent.

Depistati scurgerile de curent sau de apa si remediati problema, pentru a reduce costul intretinerii locuintei.

Vopsiti acoperisul in alb, pentru a economisi 20% la factura de curent, pe timp de vara, deoarece razele soarelui nu vor incalzi casa si implicit nu va trebui sa folositi aparatul de aer conditionat.

Verificati usile de la intrare, de la garaj si de la beci, pentru a descoperi eventualele spatii aparute sub acestea, ce pot permite intrarea frigului in locuinta si remediati problema, pentru a economisi bani la incalzire.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Produsele cosmetice sunt destul de scumpe. In plus, vor deveni inutile rapid, daca nu stii sa le...
Economiile au logica in orice gospodarie, mai ales daca bugetul nu este unul prea mare. E important,...
O multime de strategii de economisire se bazeaza pe refuzul de a cumpara lucruri scumpe. Totusi, exista...