Cum sa faci ECONOMIE. 5 dispozitive care consuma electricitate chiar si cand nu sunt activate

Cum sa faci ECONOMIE. 5 dispozitive care consuma electricitate chiar si cand nu sunt activate

Aparatele de uz casnic pot continua sa functioneze chiar si dupa ce le-ai oprit, consumand energie electrica. Iata care sunt acestea si cum iti pot afecta bugetul.

1. Incarcator neconectat la telefon. Un incarcator ramas in priza continua sa utilizeze energie electrica, chiar si cand nu e conectat telefonul la el. Puterea este minima, totusi, asa ca nu iti afecteaza prea tare buzunarul. Un incarcator de telefon consuma aproximativ 1,2 watti/zi.

2. Tuner TV digital. Acesta continua sa lucreze dupa ce il dezactivezi, pierzand energie electrica. Unii gresesc si mai tare: inchid doar tv-ul, iar tunerul consuma, in aceasta situatie, de 5 ori mai mult. In medie, acest dispozitiv ajunge la un consum zilnic de 22 watti.

3. Televizor. Sa lasi tv-ul in modul de asteptare nu e suficient pentru a-i intrerupe consumul. In aceasta pozitie, televizorul creeaza pierderi de 24 watti/zi.

4. PC-ul(laptopul). Chiar si oprit, PC-ul continua sa functioneze, daca este in priza. Consumul mediu cotidian al acestui dispozitiv este de 96 watti. Cei care lasa laptopul in standby consuma si mai mlt curent electric si pot plati dublu fata de utilizatorii care opresc dispozitivele!

5. Dispozitivele cu temporizator. E bine sa scoti din priza si astfel de apaate pentru a evita pierderile de electricitate. Un cuptor cu temporizator consuma, spre exemplu, in medie 108 w/zi.

Ar trebui sa scoatem din priza dispozitivele electrocasnice? Cu siguranta, da! Pe langa economiile financiare, iti protejezi electrocasnicele din casa. Multe pot ceda, in timpul unui soc de curent, daca sunt alimentate!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Factura la curent e mereu incarcata? Ti se pare ca platesi prea mult? Probabil, comiti niste greseli...
Daca reusiti sa renuntati la anumite cumparaturi sau servicii inutile, la sfarsitul lunii cand veti face bilantul...
Modul in care incarci telefonul este important pentru factura la energie electrica, siguranta ta, dar si pentru...