Cum sa mentii caldura in casa. Tine cont de aceste sfaturi si vei face si economii!

Cum sa mentii caldura in casa. Tine cont de aceste sfaturi si vei face si economii!

Lucrurile banale precum folia de aluminiu sau folia cu bule sunt folosite intr-o varietate de scopuri, insa nu pentru pastrarea caldurii in interiorul casei. Ei bine, viziunea ta asupra acestor obiecte se va schimba, dupa ce vei lectura acest articol. In plus, ti-am pregatit si alte trucuri simple care vor impiedica pierderile de caldura din locuinta in timpul iernii.

Cum sa mentii caldura in casa:

Acopera podeaua cu covoare. Covoarele sunt la fel de eficiente precum fibra de sticla, cand vine vorba de izolarea termica si de zece ori mai bune decat podeaua in sine. Ele pot reduce costurile cu energia si, prin urmare, emisiile de gaze cu efect de sera, deoarece mentin caldura in interior. Cel mai potrivit ar fi sa acoperi intreaga suprafata a podelei cu mocheta. Astfel,pierderea calorica ar fi mult mai mica. In plus, covoarele iti incalzesc picioarele. Iar un corp incalzit inseamna mai putine grade in termostat, deci economie!

Pune folie de aluminiu in spatele caloriferelor. Caloriferele atasate peretilor exteriori pierd caldura. Pentru a evita acest fenomen, aplica folie de aluminiu in spatele caloriferelor. Caldura va fi impinsa inapoi in camera. Foloseste folie de calitate!

Acopera ferestrele cu folie cu bule antistatica. Prin ferestre se pierde cea mai mare cantitate de caldura. Folia cu bule impiedica acest fenomen. Aplicata pe o fereastra simpla, poate reduce pierderile de caldura cu pana la 50% , iar pe o fereastra dubla cu pana la 20%. Lipeste folia pe intreaga suprafata a ferestrei. Pentru a nu intuneca prea mult casa, foloseste folie cu bule mai mari.

Instaleaza rafturi deasupra caloriferelor. Daca ai tavanul foarte inalt, un raft va redirectiona caldura in avantajul tau. Astfel, caldura nu va mai ajunge sub tavan, ci va lovi raftul care va devia aerul cald spre centrul camerei.

Regleaza ventilatoarele de tavan astfel incat sa se roteasca in sensul acelor de ceasornic. Este esential sa faci asta in timpul lunilor reci ale anului. Doar asa aerul cald va fi trimis din partea de sus catre nivelurile inferioare. Aceasta modificare simpla iti poate aduce o economie de pana la 10% din costurile de incalzire, deoarece incalzirea principala va functiona mai putin.In camerele nelocuite, opreste ventiloatoarele!

Instaleaza husa pe usa de la intrare. Caldura iese si pe sub usa. Daca o izolezi, insa, cu o husa, nu vei mai avea acasta problema. Un astfel de accesoriu se instaleaza simplu pe interior, la baza usii, cu ajutorul unei bormasinii. Sistemul nu are mai mult de 4-5 suruburi!

Infasoara tevile pentru a preveni inghetarea lor. Mansoanele pentru tevi si banda termoizolanta sunt materiale care impiedica inghetarea tevilor. Daca nu ai asa ceva, poti imporviza cu ziare. Impacheteaza tevile in ziare si ai siguranta ca vor rezista la ger!

Citeste si: Cum sa pastrezi CALDURA in casa pe timp de IARNA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Inainte de a da drumul la caldura in casa, este foarte important sa cureti caloriferele. Altfel, caloriferele...
Iarna grea cu multa zapada si ger naprasnic da mari batai de cap romanilor! In case, caloriferele...
Te-ai saturat sa platesti sume astronomice pe facturile de la RADET? Esti suparat ca dai o groaza...