Daca esti fanul unei bauturi carbogazoase si nu iti place sa o consumi la temperatura camerei, ai o metoda rapida de racire. In fond, de ce sa astepti minimum jumatate de ora sa se raceasca la frigider?
Ai nevoie de:
- un castron de sticla(poate sa fie si de plastic);
- 200 ml de apa de la robinet;
- 3 linguri de sare;
- 10-15 cuburi de gheata;
- cutia(sticla) de bautura racoritoare.
Pasi:
1. Toarna apa in castron;
2. Adauga gheata si sarea;
3. Introdu cutia de bautura racoritoare in castron;
4. Lasa bautura in castron vreme de 3 minute;
5. Scoate bautura racoritoare din bol. O sa fii uimit! Cutia care avea o temperatura de 15/20 grade Celsius, acum are doar...5 grade Celsius. Nu-i asa ca e ideala pentru servit?
Sfat: nu incerca metoda fara sa pui sare. Bautura racoritoare se va raci cu doar 2/3 grade Celsius!